Senioriskootteri ja muut sähköiset liikkumisvälineet helpottavat arjen liikkumista

Nykyisin on tarjolla paljon erilaisia sähköisiä kulkuvälineitä, joiden joukosta varmasti löytyy jokaiselle mieluinen. Miten valita sopivan sähköinen liikkumisväline ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon ostopäätöstä tehdessä? Näihin kysymyksiin ja toivottavasti myös moniin muihinkin löytyy vastaus tämänkertaisesta kirjoituksestamme. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin.

Miten valitsen sopivan sähköisen kuluvälineen?

Tarjolla on paljon erilaisia sähköisiä liikkumisvälineitä, kuten esimerkiksi senioriskootteri, sähköavusteinen polkupyörä, sähköpotkulauta tai mopoauto. Riippuen sähköisestä liikkumisvälineestä, noudatetaan sillä liikkuessa joko jalankulkija, pyöräilijän tai moottoriajoneuvon liikennesääntöjä. Siihen, mitä sääntöjä laitteella liikkuessa täytyy noudattaa, riippuu laitteen ominaisuuksista, kuten sähkömoottorin tehosta, laitteen mitoista ja enimmäisnopeudesta sähköavusteisesti. Valitessa sähköistä liikkumisvälinettä, kannattaa lähteä liikkeelle omista tarpeista. Aloittaa voi vaikka miettimällä, minkälaiseen käyttötarkoitukseen liikkumisväline tulee. Tarvitseeko liikkumisvälinettä esimerkiksi työmatkoille, jolloin tarkoitukseen sopii hyvin esimerkiksi sähköpyörä, vai arjen asiointiin ja liikkumista mahdollistamaan, johon senioriskootteri on suunniteltu. Sähköpotkulaudat taas sopivat hyvin lyhyille, kaupungissa tai asfaltoiduilla teillä tehtäville matkoille.

Mitä kannattaa ottaa huomioon sähköistä kulkuvälinettä valitessa

Oma toimintakyky ja tasapaino vaikuttavat myös kulkuvälineen valintaan. Jos on esimerkiksi ongelmia tasapainon kanssa, kannattaa valita kaksipyöräisen laitteen sijaan useampipyöräinen kulkuväline. Monet kaksipyöräiset liikkumisvälineet nimittäin edellyttävät hyvää tasapainoaistia ja riippuen kulkuvauhdista, kasvavat myös vaatimukset näkö- ja havainnointikyvyille. Kulkuvälinettä valitessa, kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, onko tarvetta matkustajan kuljettamiseen. Monet sähköiset liikkumisvälineet ovat yksipaikkaisia, mutta toisista löytyy mukava istumapaikka myös matkustajalle. Myös tavaroiden kuljettamisen tarve kannattaa miettiä. Moniin sähköisiin liikkumisvälineisiin on saatavilla laatikoita, jotka sopivat tavaroiden kuljettamiseen ja toisissa, kuten mopoautoissa on enemmän tilaa tavaroille. Ajettavien matkojen pituus on myös ratkaisevaa välinettä valitessa, koska kaikkien sähköisten liikkumisvälineiden akkuja täytyy säännöllisesti ladata. Kannattakin miettiä ajettavan matkan pituutta, onko akkua mahdollista ladata esimerkiksi työpaikalla, vai voiko latauslaitteiston ottaa mukaan. Liikkumisvälineen säilytykseen tarvitaan myös tilaa ja mitä suurempi laite, sitä enemmän tilaa se vie. On myös käytännöllistä, jos laitetta on mahdollista ladata sen säilytyspaikassa, mutta akut voi myös ladata kulkuvälineestä erillään, mutta silloin kannattaa huomioida niiden kuljetusmatka säilytyspaikasta latauspaikkaan. Senioriskootterit tai muut sähköiset ajoneuvot löydät esimerkiksi täältä Juro Sähköajoneuvot Oy.


jaa