Vuokraa auto järkevästi

Arjessa ja lomalla tulee monia tilanteita, joissa tarvitsee autoa tilapäisesti tai akuutisti. Autovuokraamoja on useampia tai jopa erittäin monia paikasta riippuen. Netissä etsiessä sivustojen määrä on kattava ja vielä lisäksi käytössä on erittäin kätevät autonvuokraussovellukset. Eli auton löytyminen tai saaminen ei ole vaikeaa. Tässä kirjoituksessa perehdytäänkin siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta vuokraa auton järkevästi.

 

Mieti tarpeesi

Kun vuokraa autoa, ihan alkuun kannattaa miettiä tarkkaan mihin autoa tarvitsee. Jotta rahalle saa parhaiten vastinetta, valitse auto koon, ajomukavuuden ja käyttökohteen mukaan. Jos ajat pitkää matkaa vaihtelevassa maastossa, on tarpeesi hyvin eri kuin vaikkapa kaupunkiajossa. Joidenkin vuokrafirmojen hakukoneissa voi hakeakin tarpeen perustein ajoneuvoa, mikä helpottaa valintaa varsinkin jos ei tiedä mitä on hakemassa. Hyvin usein autovuokraamossa asioidaan myös silloin, kun tarvitaan pakettiautoa muuttoa tai muuta kuljetusta varten. Tässä varsinkin koon kanssa kannattaa olla tarkkana.  Myös oleellinen valintaperuste on vuokra-ajan pituus. Jotkin vuokraussivustot ovat erikoistuneet erityisesti pidempiin vuokrauksiin, jolloin heillä on yleensä myös edullisia päivä- ja viikkohintoja vuokrauksille. Toisinaan taas tarve voi olla vain muutamalle tunnille, jolloin erilaiset tienpäältä vuokrausta mahdollistavat sovellukset voivat olla se paras valinta helppouden, joustavuuden ja hinnoittelun puolesta.

 

Tarkista auton kunto alussa ja lopussa

Muista tarkistaa auton kunto ennen ajoon lähtöä. Jos vuokraat auton liikkeestä, voit pyytää myyjää tulla katsomaan auton kunnon kanssasi. Jos tätä mahdollisuutta ei ole, käy auto läpi ja ota kuva mahdollisista virheistä autossa ja lähetä ne vuokrayritykselle ennen ajon aloitusta.

Sama juttu ennen auton palautusta, eli käy läpi ettei ajon aikana tullut mitään kolhuja autoon. Jos autoon tuli jotain, on siitä hyvä ilmoittaa heti autovuokraamolle, näin välttyy turhilta epäselvyyksiltä ja pääsee jälkikäsittelyssä helpommalla.

 

Vakuutus

Tarkista minkälainen vakuutus autossa on ja jos asia on epäselvä, ole yhteydessä autovuokraamoon. Jos vakuutustaso ei ole riittävä, kannattaa kääntyä oman vakuutusyhtiön puoleen varmistaakseen oma turva. Erityisen tarkkana kannattaa olla ulkomailla vakuutuksien laajuuksien kanssa.

 

Auto luovutuskuntoon lopuksi

Kun palautat auton tarkista, että sinne ei jää omaa omaisuuttasi tai roskia, ja että se jää yhtä siistiksi kuin sen vastaanottaessa. Jossain tapauksissa auto tulisi myös tankata täyteen lopuksi. Autoja vuokraa Rovaniemellä esimerkiksi: Scancar


jaa