Pikakuljetukset ja muut verkkokaupan toimitustavat

Tilaamme verkkokaupoista ja sovelluksista jatkuvasti kaikenlaista vaatteista kirjoihin, kalusteista elektroniikkaan. Tiedämme suunnilleen mistä tilata ja mitä valita, kiitos erilaisten vertailusivujen ja netin valikoiman. Mutta tiedämmekö useinkaan mitkä meidän vaihtoehtomme ovat kuljetustapojen kohdalla? Niissäkin on yllättävän monta vaihtoehtoa, mutta siitä huolimatta valitsemme sen yleisimmän tai jopa ensimmäisenä ehdotetun tavan. Tässä kirjoituksessa käydään läpi mitä eri kuljetustapoja verkkokaupan valikoimassa voi olla.

 

Toimitus lähimpään postipisteeseen

Tämä on ainakin Suomessa hyvin yleinen toimitustapa. Tässä tavassa toimitus kuljetetaan suoraan lähimpään postipakettinoutopaikkaan yleensä kaupan, kioskin tai huolto-aseman yhteydessä, mutta ne voivat olla ihan erillisiä vastaanottoautomaattejakin. Näissä hyvänä puolena on, että vastaanottajan ei tarvitse olla paikalla vastaanottamassa pakettia. Toisaalta toisinaan noutopaikka voi olla hankalassa paikkaa ja sinne päästäkseen pitää nähdä vaivaa. Toinen huono puoli voi olla, että noutopaikka ei ole auki siihen aikaan kun itse pääsisi paketin noutamaan. Toisaalta tämä on yksi edullisimmista toimitustavoista, mikä varmasti tekee siitä myös suosituimman.

 

Kuljetus kotiin

Kotiinkuljetus on erittäin paikallaan silloin jos kuljetettava asia on iso tai postinoutopiste on hankalassa paikassa, tai oma liikkuminen on muuten vain rajoitettua. Tietysti kotona tulisi olla sovittuna ajankohtana, joten se vaatii vastaanottajalta hieman järjestelyitä, että saa muut esteet hoidettua tuolta ajankohdalta pois tullakseen ja ollakseen kotona. Luonnollisesti tästä tulee myös hintalappuun lisää euroja, mutta toisaalta usein hintansa väärti vältettyyn vaivaan nähden.

 

Pikakuljetus

Pikakuljetus on luonnollisesti paras vaihtoehto silloin kun toimituksella on kiire. Tällöin kuljetus pyritään toimittamaan saman päivän aikana tai jos kyse on maan ulkopuolelta tulevasta kuljetuksesta, voi kuljetus mennä seuraavan päivän puolelle. Oli miten oli, on se kuljetusvaihtoehtona nopein. Tämän hyvänä puolena on myös, että toimitusaika ilmoitetaan noin tuntia etukäteen, joten ajasta ja noutopaikasta voi mahdollisesti sopia vielä siinä kohtaa. Tämä on luonnollisesti toimitustavoista hinnakkain, ja yleensä hintaan vielä vaikuttaa toimituksen kokokin. Pikakuljetuksia tekee esimerkiksi: Oxline Oy.

 

Itse nouto

Kaikista halvin vaihtoehto on itse noutaminen. Tämä on tietysti vain mahdollinen, jos verkkokaupalla on fyysinen kauppa myös omalla paikkakunnallasi. Toisaalta jos aikaa on, tai kuljet sopivasti liikkeen ohi, niin toimitustapa voi olla hyvinkin vaivaton.


jaa